Tips van gebruikers

Tip van Martijn: poetsen
"Ik had steeds hetzelfde probleem namelijk dat het metalen oppervlak erg stroef was waardoor het leer bleef steken en scheef trok. Ik heb op je site foto's gezien van hele stellages die een makkelijk transport verzorgen. Wat ik zelf ook aan kan raden en wat iets minder ingrijpend is om met een chroom of metaalpoets de metalen oppervlaktes te poetsen (vliegwiel wordt hier ook mooi van). Daarna met een willekeurige autowax het oppervlakte behandelen. Nu loopt de boel veel soepeler en is ook veel gladder waardoor het resultaat al beter wordt."

Tip van Carolijn: bakpapier
Voor Carolien was het poetsen niet voldoende om twee stukken huid (met de vacht aan de binnenzijde) netjes aan elkaar te kunnen naaien. De bovenste laag gleed over de onderste laag, omdat het metalen oppervlak te stroef bleef. Nu legt ze een vel bakpapier tussen de leernaaimachine en de onderste huid. Daarna neemt ze het leer tussen haar linkerduim en wijsvinger en houdt ze er spanning op terwijl ze het vliegwiel draait. Door het gladde bakpapier glijdt het materiaal nu wel soepel over de onderarm. Aansluitend scheurt ze het bakpapier los van de huid.     

Hieronder een aantal voorbeelden van gebruikers die zelf een werkblad of onderstel gemaakt hebben voor de leernaaimachine. 
werkblad3.jpg  Werkblad totaal.jpg

werkblad2.jpg 

Om te voorkomen dat de draad om het asje gaat zitten, hebben deze gebruikers creatieve oplossingen bedacht.                                
draadgeleider1.jpg  draadgeleider2.jpg

Voetplaat klos.jpg

Overige praktische tips die wij in de loop der jaren hebben ontvangen.
vleugelmoeren.jpg  aanpassingen.jpg 

Aanpassing spoel.jpg

Heeft u ook een praktische tip die voor andere gebruikers handig kan zijn, mail ons (bij voorkeur met foto), dan kunnen wij uw tip plaatsen op deze pagina.

info@leernaaimachine.nl
06 24 45 65 85

Taalkeuze

© 2016 - 2024 Leernaaimachine | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel