Problemen tijdens het naaien

De bovendraad knapt na enkele steken.vogeltje.jpg
Kantel het 'vogeltje' iets verder naar voren (zie foto rechts).

De bovendraad knapt bij eerste steek of hoopt op aan de onderkant.
De leernaaimachine staat waarschijnlijk niet meer 'op tijd'. Volg de fotohandleiding 'op tijd zetten'. Belangrijk advies voor als u de machine eenmaal op tijd heeft staan: zorg dat het stoeltje altijd blijft zitten wanneer u een spoeltje vervangt. Mocht dit toch niet het gewenste resultaat geven dan ligt de oorzaak waarschijnlijk aan de naald. Vervang deze dan door een nieuwe, rechte naald.

De naald pakt de onderdraad niet.
De leernaaimachine staat niet meer 'op tijd'. Volg de fotohandleiding 'op tijd zetten' of check onze video via deze link over dit onderwerp. Belangrijk advies voor als u de machine eenmaal op tijd heeft staan: zorg dat het stoeltje altijd blijft zitten wanneer u een spoeltje vervangt. Een andere oorzaak zou kunnen zijn dat de naalddiepte niet goed staat. Dit is als volgt te controleren: voel met uw vingertop aan de onderzijde van de neus van de onderarm en draai het vliegwiel zo dat de naald in de laagste stand komt te staan. U moet de naald nu net kunnen voelen met uw wijsvinger. Als u de naald niet of juist heel duidelijk kunt voelen dan moet u de naaldhoogte aanpassen. Raadpleeg hiervoor de fotohandleiding.

De naald komt niet vooruit.
Vergroot de steek(stap)grootte.

De naald wil niet geheel naar beneden.
Controleer of de naald nog precies door het midden van het gaatje gaat. Zo niet, plaats een nieuwe (rechte) naald.

Hoe vervang ik een naald?
Zorg dat het voetje beneden staat. Draai de naald in de zo hoogst mogelijke positie. Draai het schroefje van het naaldbevestigingsblokje (zie foto) los en verwijder het blokje samen met de oude naald. Plaats een nieuwe naald met de vlakke kant tegen de naaldschacht aan. Schuif het blokje weer om de naald en schroef het blokje weer vast aan de machine. Indien u een naald plaats met een andere lengte, dan moet u mogelijk de naalddiepte aanpassen. Zie hiervoor het antwoord bij de vraag 'De naald pakt de draad niet'.

Ik krijg lusjes aan de onderkant van het leer.
Dit wijst erop dat de draadspanning niet goed staat. Verlaag de draadspanning van het onderdraad en/of verhoog de draadspanning van het bovendraad.

Ik krijg lusjes aan de bovenkant van het leer.
Dat betekent dat de draadspanning niet goed is ingesteld. Verhoog de draadspanning van het onderdraad en/of verlaag de draadspanning van het bovendraad.

Hoe stel ik de draadspanning van het onderdraad goed af?onderdraad rem.jpg
De draadspanning van het onderdraad wordt geregeld door het lipje op het spoeltje. Door het schroefje op het lipje losser of vaster te draaien verminderd of verhoogd u de draadspanning.

Hoe stel ik de draadspanning van het bovendraad goed af?
De bovendraadspanning wordt geregeld door twee moeren aan de rechterzijde van de naaimachine. Veelal hoeft u maar aan één moer te draaien om de spanning naar wens verhoogd of verlaagd te krijgen.

Aan deze pagina wordt nog steeds gewerkt om deze zo compleet mogelijk te maken voor onze gebruikers en klanten.

info@leernaaimachine.nl
06 24 45 65 85

Taalkeuze

© 2016 - 2024 Leernaaimachine | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel